Plejd vände till vinst i fjärde kvartalet

Spotlightlistade Plejd, som utvecklar och säljer produkter inom belysning och hemautomation, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 1,0 miljoner kronor (-3,4). 

Rörelseresultatet på ebitda-nivå uppgick till 4,4 miljoner kronor (-1,2).

Nettoomsättningen ökade till 43,0 miljoner kronor (19,2) motsvarande en organisk omsättningsökning på cirka 50 procent.

”Vi avslutar året med ett mycket starkt fjärde kvartal som vi hoppas sätter tonen framöver. Vi summerar 2019 som ytterligare ett år av stark tillväxt och ökat antal installationer. Utöver organisk tillväxt har vi framförallt satsat på att bygga upp en organisation rustad för att fortsätta leverera tillväxt även på sikt”, skriver vd Babak Esfahani i delårsrapporten.

Han framhåller att Plejd PLEJD +4,44% Dagens utveckling vände till vinst under det fjärde kvartalet, vilket bolaget också har som ambition att uppnå framåt. 

”Vi ser fortfarande att vissa kvartal under 2020 kommer bli utmanande resultatmässigt men har som ambition att nå ett positivt resultat på helåret”, skriver Plejd-chefen med tillägger att tillväxt fortfarande är bolagets främsta fokus.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?