Annons

Plejd ökade nettoomsättningen med 42 procent

Spotlight-listade belysningsföretaget Plejd ökade nettoomsättningen med 42 procent under andra kvartalet 2020, framgår av delårsrapporten. Även rörelseresultatet förbättrades, på ebitda-nivå till 10,6 miljoner kronor (-1,1).

Plejds nettoomsättning summerades till 44,8 miljoner kronor i andra kvartalet, att jämföra med 31,6 miljoner samma period i fjol.

”I dagsläget lägger vi allt vårt krut på tillväxt, det medför att lönsamheten kommer kunna variera på kort och medellångsikt”, skriver vd Babak Esfahani i rapporten.

Bruttomarginalen låg i andra kvartalet på 57 procent (47).

Nettoresultatet blev 6,7 miljoner kronor (-4,0) motsvarande 0,65 kronor per aktie (-0,39).

 Plejd ser ingen större påverkan på verksamheten under rådande covid-19 situation.

 ”Möjligtvis kan en något större efterfrågan anas, vilket skulle kunna förklaras med att folk är hemma och renoverar mer”, skriver vd. 

Han pekar också på att Plejd i det fortsatt ovissa läget i världen har vidtagit alla åtgärder det kan för att säkra upp framför allt komponenter för att klara av eventuella störningar i leveranskedjan.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?