1515
Annons

Pledpharma: Positiva resultat från studie

Pledpharma meddelar att en så kallad proof of principle-studie av Aladote framgångsrikt har slutförts, och att studiens primära syfte - att dokumentera läkemedelssubstansens säkerhet och tolerabilitet - har uppfyllts. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Sekundära målsättningar inkluderade explorativa biomarkörer för prediktion av leverskada och resultaten av dessa indikerar en positiv signal av reducerad paracetamolinducerad leverskada i patienter behandlade med Aladote, skriver bolaget.

Studien (fas 1b/2a) utfördes vid Royal Infirmary of Edinburgh och The Queen's Medical Research Institute, University of Edinburgh-

"Vi är väldigt glada över att redan i detta tidiga utvecklingsskede, och trots det begränsade patientunderlaget, kunna se indikationer på att Aladote kan minska risken för leverskador. Med dessa resultat som underlag kommer Pledpharma att fortsätta arbeta med utvecklingsstrategin och vi förväntar oss att redan före årsskiftet kunna presentera utformningen av nästa studie", säger vd, Nicklas Westerholm, i pressmeddelandet.

Tre med koppling till Peptonic åtalas för grovt insiderbrott

Ekobrottsmyndigheten väcker åtal för grovt insiderbrott mot en nuvarande och två tidigare ledande befattningshavare för forskningsbolaget Peptonic Medical, som är noterat på Spotlight, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera