1515

Pizzakriget: Onlinepizza avfärdar anklagelser

Nättjänsten Onlinepizza.se slår ifrån sig alla anklagelser om ”fulspel” från konkurrenten Hotmat.se. 

 

Bild:Colourbox

Nättjänsternas krig om vilka pizzerior och andra restauranger de ska ha i sitt stall har fått utmanaren Hotmat.se att anmäla dominanten Onlinepizza.se till Konkurrensverket.

Di har tidigare rapporterar att Hotmat anklagar Onlinepiza för ”fulspel” på flera orter där Hotmat lockat över merparten lokala restauranger från Onlinepizza. Bland annat i Västsvenska Uddevalla, Varberg och Falkenberg, enligt anmälan.

Onlinepizza ägs av jättekoncernen Delivery Hero och hanterar onlinebeställningar för omkring 1.500 restauranger runtom i Sverige. Bägge bolagen är grundade av entreprenören Niklas Österberg.

Onlinepizzas vd Daniel Strömberg avfärdar anklagelserna om oschysst konkurrens. 

”Det finns inget för konkurrensverket att gå på.”

Hur ser du på anklagelsen om ”ofantliga mängder reklam” på orter där ni bara har någon enstaka restaurang kvar?
”Vi försöker att inte göra något oproportionellt. Vi jobbar med vår vanliga marknadsföringsapparat. Men när vi tappar restauranger så lyfter vi självklart fram att vi fortfarande har en kvar på orten. Vi försöker se till att lägga proportionellt med resurser i de städer där vi är aktiva.”

Hotmat anklagar er också för att kriga med förlustbringande jätterabatter?
”Rent kampanjmässigt så har vi mindre rabatterbjudanden idag än vad de har, i de här städerna. Vi har inte matchat deras rabatter, för vi tycker inte det är en hållbar business.”

Ni påstås också för att på hemsidan ha kvar restauranger som lämnat er, så att det framstår som om restaurangen håller stängt?
”Det flesta restauranger som gått till Hotmat.se har inte avslutat avtalen. För att avsluta ska de säga upp avtalet och skicka in vår utrustning. Får vi inte tillbaka grejerna så är avtalet inte uppsagt, juridiskt sett. Man finns på vår sida, men man står som offline.”

Daniel Strömberg tillägger att det står restauranger hos Onlinepizza fritt att samarbeta med andra tjänster parallellt, vilket är vanligt på många orter.

”Men de här restaurangerna vi pratar om, de har gått till Hotmat och samtidigt lämnat oss genom att dra ur sladden för den utrustning vi haft oss dem, utan att vi fått den tillbaka.”


Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Innehåll från NUITEQAnnons

Så kan det digitala mötet bli interaktivt och möta ökade krav på säkerhet

Det digitala mötet är både fruktat och älskat. Oavsett är det numera ett måste för en majoritet människor. Hur gör man då ett digitalt möte interaktivt och framförallt säkert under distansarbetet? Det här pusslet har NUITEQ, företaget som ständigt strävar efter smartare mänsklig interaktion löst; möt NUITEQ Stage. 

Något som blivit tydligt under pandemin är att vi människor behöver interagera med varandra. Det kan vara det spontana utbytet av information vid kaffemaskinen eller den där geniala idén som dyker upp under en workshop. De här interaktionerna kan vara svåra att få till under ett digitalt möte. Några som har en lösning på problemet är NUITEQ, och lanserade därför sin webbaserade tjänst NUITEQ Stage i Sverige.

–Allt handlar om att maximera interaktionen mellan människor i ett möte. Till en början var NUITEQ Stage ett verktyg som bara användes i mötesrum på stora interaktiva pekskärmar, men i och med allt distansarbete såg vi ett stort värde av att kunna främja interaktion mellan människor i digitala möten, oavsett om de befann sig vid en dator eller en pekskärm, säger Johan Schager, Produktansvarig på NUITEQ. 

Så funkar det interaktiva mötesrummet 

NUITEQ har utgått från sitt whiteboard-verktyg och därefter integrerat video, ljud och chattfunktion till samarbetsytan. Det krävs ingen nedladdning för att ansluta till ett möte utan allt som krävs är en webbläsare och en länk. 

– Något som också underlättar för den som håller i mötet är att man enkelt kan förbereda sig och följa upp mötet i den digitala tjänsten. Säg att jag ska hålla i ett digitalt möte; då kan jag först gå in på länken och förbereda mig genom att ladda upp dokument, bilder, eller färdiga mallar. Under själva mötet kan mina kollegor enkelt interagera via whiteboard-verktyget, och några dagar senare kan vi alla gå in på länken igen och följa upp det vi diskuterat, säger Johan Schager.

Möt de ökade kraven på datasäkerhet

När allt mer information utbyts på distans är det viktigt att säkra sin data. Det här säkerställer NUITEQ för svenska företag och myndigheter genom att välja en svensk server och på så sätt minimera dataflöden utifrån Sverige. 

– Företag ställer högre och högre krav på sina leverantörer när det kommer till datasäkerhet, men idag finns det väldigt få mötesverktyg som faktiskt kan möta dessa krav. Med NUITEQ Stage har vi lyckats uppnå den säkerhet som krävs genom att anpassa tjänsten för svenska företag. Till exempel tillhandahåller vi svensk datalagring och den som bjuder in till ett möte har möjlighet att låta mötesdeltagare legitimera sin identitet med svenskt bank-id, avslutar Johan Schager. 

Om NUITEQ

NUITEQ är ett mjukvaruföretag som skapar lösningar som gör det lättare för grupper och företag att samarbeta på ett smartare, mänskligare sätt.

Med mer än tio år som pionjärer inom smartare mänsklig interaktion omdefinierar NUITEQ samarbeten och co-creation i distansarbetet. 

Läs mer på nuiteqstage.se 

 

Mer från NUITEQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NUITEQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?