1515

Pinterest rusade i debuten

Amerikanska börser steg på torsdagen efter starka bolagsrapporter och solida makrodata.  

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex stigit 0,4 procent till 26.560. Det bredare S&P 500 steg 0,2 procent till 2.905 medan tekniktunga Nasdaq var i princip oförändrat vid 7.998.

Före börsöppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA i förra veckan sjönk med 5.000 till 192.000 personer. Utfallet var något lägre än väntade 205.000.

Försäljningen i amerikansk detaljhandel steg i mars med 1,6 procent jämfört med närmast föregående månad, en större ökning än konsensus som var 0,9 procent. Samtidigt kom dock Philadelphia Fed Index, som visar på aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, in lägre än väntat på 8,5. Väntat var ett index på 10,4.

”Detaljhandeln kom verkligen tillbaka starkt. Det ser ut som om konsumenterna tog igen nedstängningen av statsapparaten och det var bra jobbsiffror”, sade Peter Cardillo, chefmarknadsekonom vid Spartan Capital Securities, till Reuters.

Bland enskilda aktier var det störst fokus på debutanten Pinterest. Det dröjde till strax innan 17.30 svensk tid till det första avslutet, som skedde på 23:75 dollar. Inför debuten hade aktien prissatts till 19 dollar, vilket var högre än det intervall på 15-17 dollar som indikerades i bolagets prospekt.

Aktien stängde på 24:45 dollar på torsdagen.

Industrikonglomeratet Honeywell slog förväntningarna för såväl resultat och intäkter med sin kvartalsrapport, som offentliggjordes före öppning. Bolaget höjde även sina egna prognoser för omsättning och resultat helåret 2019. Aktien var upp 3,8 procent på torsdagen.

Strax före öppning på torsdagen bekräftades rapporter från CNBC om att cannabisbolaget Canopy Growth köper rivalen Acreage Holdings för 3,4 miljarder dollar. Canopy Growth binder upp sig att köpa samtliga aktier i Acerage när cannabis blir lagligt på federal nivå i USA. Canopy Growths aktie steg 3,9 procent på torsdagen. 

Bryggeriet Constellation Brands, som kontrollerar mer än 35 procent av Canopy Growth, steg 3,8 procent på torsdagen. 

Amerikansk tioårig statspappersränta var 3 punkter ned vid 2,56 procent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?