Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Pink programming ökar tempot för en jämställd it-bransch

It-branschen skriker efter mjukvaruutvecklare men har fortsatt svårt att locka till sig kvinnor. För att skynda på utvecklingen har Malmöbaserade Pink programming börjat utbilda teknikbolag i mångfald och inkludering. Snart startar det ideella programmeringsnätverket dessutom en ny webbutveckling för kvinnor.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Många it-bolag har länge haft svårt att hitta kompetent personal på en arbetsmarknad där it-specialister är minst sagt eftertraktade. I nuläget är det heller ingen ljusning i sikte på utbudssidan. Enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen It- och telekomföretagen kommer det att saknas cirka 70.000 utvecklare i Sverige nästa år.

I det underskottet finns det också en fortsatt obalans i könsfördelningen, där kvinnor är kraftigt underrepresenterade bland landets samtliga mjukvaruutvecklare. Mot den bakgrunden har landets största ideella programmeringsnätverk, Pink programming, i flera år och med framgång verkat för att attrahera kvinnor till it-yrken.

Tidigare har det Malmöbaserade nätverket haft olika programmeringsträffar och workshops med sammanlagt tusentals deltagare runt om i landet sedan starten 2015. Nu lägger man i en högre växel: Föreningen har paketerat sina lärdomar och börjat utbilda teknikbolag i mångfald och inkludering.

En första pilotomgång har redan genomförts på startupkontoret The Ground i Malmö, som lockade deltagare från bolag som Axis, Vattenfall och Unity. Efter nästa omgång i pilotfasen ska man göra en utvärdering, för att därefter sy ihop ett kurspaket som ska erbjudas till olika bolag med start under våren nästa år.

”Efter att ha jobbat i flera år med att peppa kvinnor att programmera attackerar vi nu problemet från andra hållet också, genom att hjälpa företagen att bli jämställda. Vi visste hur statistiken i branschen såg ut, men att det skulle vara så här stort intresse för vår workshop, det kunde vi bara drömma om”, säger Alice Larsson, verksamhetsledare för Pink programming, om projektet som genomförs med stöd från Sparbanksstiftelsen Skåne.

Tanken är att deltagarna ska kunna gå hem med konkreta tips på hur man kan rekrytera annorlunda och vara mer inkluderande på arbetsplatsen.

”De företag som vi har dialog med ser värdet med att vara ett bolag med mångfald för att kunna prestera bättre som organisation. Det räcker alltså inte att lägga ut en jobbannons och hoppas på att många personer söker den utlysta tjänsten. Företagen måste vara mycket mer proaktiva och jobba med olika communities och forum för att hitta kvinnliga utvecklare”, säger Alice Larsson.

Förutom att lära bolag att lyckas rekrytera kvinnor till sina organisationer syftar projektet även till att arbetsgivare ska kunna behålla den kompetens som man har knutit till sig.

”Studier visar att 40-50 procent av kvinnorna lämnar yrket. Det beror bland annat på att de inte riktigt trivs i ofta grabbiga miljöer bland it-organisationer”, säger Alice Larsson som dessutom pekar på att kvinnor i stor utsträckning vandrar vidare i organisationerna:

”Många kvinnor i it-branschen har visat sig vara duktiga på att planera, ta ansvar, organisera och hålla ordning på arbetsgruppen. Då har de också blivit tillfrågade att lämna rollen som utvecklare för att istället bli exempelvis projektledare. På så vis rekryterar man bort kvinnliga utvecklare.”

Med start i februari nästa år drar Pink programming även igång en 16 veckor lång utbildning där 20 kvinnor och icke-binära personer ska utbilda sig till webbutvecklare. Utbildningen beskrivs som nätverkets största satsning någonsin, och sker i samarbete med den Stockholmsbaserade föreningen Beetroot Academy som tidigare utbildat över 2.000 personer i Ukraina efter liknande koncept.

Malmö stad är huvudfinansiär till projektet som även backas upp av huvudsponsorn Telavox, samt Neo4J som ska jobba tillsammans med deltagarna under utbildningen.

”Samtliga som kommer in på kursen ska vilja byta karriär och arbeta som utvecklare efter avslutad kurs. Hittills är intresset väldigt stort, vi kommer att fylla alla platser. Sist vi gjorde en kvällskurs för två år sedan fick vi 150 ansökningar till 17 platser, och intresset från vår målgrupp gör att vi inte förväntar oss färre ansökningar den här gången”, säger Alice Larsson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?