Annons

Piezo Motor ökar omsättningen men resultatet försämras

Piezo Motor, som utvecklar mikromotorer, redovisar en högre nettoomsättning på 6,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (4,8).

Rörelseresultatet sjönk till -4,8 miljoner kronor (-4,2) och kassaflödet från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapital backade till -4,4 miljoner kronor (-3,8). 

”Även i tredje kvartalet har vi uppnått fortsatt bra tillväxt för vår produktförsäljning och det är starkt att vi har upprätthållit en god leveranssäkerhet gentemot våra kunder, såväl inom produkt- som projektleveranser – trots COVID-19”, noterar vd Anders Kottenauer i rapporten. 

Piezo Motor har hittills inte noterat tydliga signaler om att situationen kring spridningen av sjukdomen covid-19 påverkar bolagets orderingång. Bolagets produktförsäljning har tvärtom vuxit jämfört med samma period föregående år under såväl första som andra och tredje kvartalet 2020, skriver vd, och tillägger att risken för kundförluster bedöms vara låg. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?