1515
Annons

Picsmart första e-handlaren inom daglivaror med helt fossilfri fordonsflotta

First North-noterade elfordonsbolaget Inzile levererar på onsdagen sina första serietillverkade eldrivna fordon till matleverantören Picsmart, som därmed blir därmed den första e-handlaren inom dagligvaror som enbart levererar med helt fossilfria fordon.

”Vårt samarbete med Inzile säkerställer tillgången till elfordon för vår expansion och gör att vi tillsammans kan arbeta för en ren stad”, kommenterar Christopher Heybroek, VD och medgrundare på Picsmart, i ett pressmeddelande. 

Fordonet som levereras är av modellen Pro4, som är en eldriven lätt lastbil, som tillverkas i Västervik. Picsmart har tecknat ett ramavtal med Inzile som avser leverans av 10-28 fordon under 2020.

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

”Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skede”, säger Damberg till kanalen.

Regeringen har tidigare gått fram med förslaget om att pausa uppräkningen av reduktionsplikten för bensin och diesel för 2023.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera