ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Coronaviruset i Världen

Petter Stordalen vädjar till regeringen: ”Vi är på väg mot avgrunden”

  • Petter Stordalen. Foto: jack Mikrut, Jack Mikrut

Petter Stordalens Nordic Choice-kedja har drabbats hårt av coronaviruset. Förra veckan blev det känt att totalt 7.500 personer i Norden varslas. Nu vädjar han till regeringen om ett räddningspaket, skriver affärstidningen Dagens Næringsliv. 

Den norske hotellkungen Petter Stordalen tvingas likt många andra i branschen storvarsla till följd av coronaviruset. 4.500 i Sverige och 3.000 i Norge och Danmark omfattas av varslet. 

”Våra intäkter är på väg att försvinna helt”, sade koncernchefen Torgeir Silseth tidigare till Di.

Nu vädjar Petter Stordalen i en intervju i norska nyhetsprogrammet Dagsrevyn till regeringen om ett räddningspaket till branschen. 

”Det gäller hela landet, inte bara turistnäringen, vi är på väg mot avgrunden. Om vi inte löser problemen nu kan det få enorma konsekvenser”, sade hotellkungen.

Han påpekar dock att de restriktioner som vidtagits i landet är nödvändiga för att förhindra smittspridningen.

”De begränsningar som infördes är absolut nödvändiga, men det innebär också att vi står utan inkomst då vi inte kan hålla restauranger och hotell öppna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer