ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Podd

Petter Stordalen: ”Ett av mina råd är: Följ inte drömmen"

  • Foto: Jack Mikrut

Hotellmagnaten Petter Stordalen är nybliven delägare i Ving och samtidigt aktuell med sin andra självbiografi - den första utgivningen på hans nya svenska förlag. I Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla, som spelades in på Bokmässan i september, berättar han om hur han hinner med allt.

På onsdagen blev det klart att Petter Stordalen, tillsammans med Altor och TDR Capital tar över charterarrangören Vings verksamhet i Norden. Men det är bara en av många storaffärer hotellmagnaten gjort den senaste tiden. 

Andra affärer som rönt uppmärksamhet i år är att han ökade sitt ägande i Stureplansgruppen, att han köpte den finländska lyxhotellkedja Kämp och att han startade bokförlaget Strawberry publishing även i Sverige, efter framgångarna uppstickarförlaget haft i Norge. 

”'Det där Petter är ditt första felsteg', har många sagt om att jag går in i bokbranschen. Men det har blivit en succé, och nästa år är vi det tredje största förlaget i Norge”, säger Petter Stordalen i det senaste avsnittet av Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla som spelades in på Bokmässan i Göteborg i september. 

Det svenska förlagets första bok är Petter Stordalens andra biografi Äntligen måndag! som ges ut i början av november. I boken berättar han bland annat om tio råd för hur man kan få det bättre, både i privat- och affärslivet. 

”Jag är trött på amerikansk ledarskapslitteratur som säger 'Follow your dream' så ett av mina råd är följ inte drömmen.” 

Du har, bara det senaste året, gjort ett stort antal affärer och fortsätter bygga upp Nordic Choice-koncernen som i dag har över 200 hotell och 16 000 anställda. Hur hinner du med allt? 

”Det är lätt att tro att jag är väldigt upptagen, men det är jag inte. Det kanske jag inte borde säga, men jag har massor av tid för att jag har bra människor omkring mig.” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer