1515

Petra Einarsson ny vd för Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs har utsett Petra Einarsson, chef för Sandviks ståldivision Materials Technology, till vd för Billerud Korsnäs efter Per Lindberg, som ska bli vd för Atlas Copco-avknoppningen Epiroc.

Det framgår av ett pressmeddelande från förpackningskoncernen. Tillträde sker vid årsskiftet.

Petra Einarsson efterträds per den 1 november som chef för SMT av Göran Björkman. För närvarande är han "Vice Presodent Production" vid Sandvik SAND +2,68% Dagens utveckling Coromant och "Vice President Production Strategy" vid Sandvik Machining Solutions.

Han har arbetat vid Sandvik sedan 1990.

I ett mejl till Di skriver Billerud Korsnäs BILL +2,05% Dagens utveckling styrelseordföranden Lennart Holm att de letat efter en efterträdare som visat prov på starkt ledarskap.

"I Petra Einarsson enar vi att vi funnit en perfekt kandidat för att ledaBillerud Korsnäs framåt, hon uppfyller samtliga de krav och önskemål vi ställt upp", skriver ha.

Han lyfter bland annat fram att Petra Einarsson har erfarenhet från en konkurrensutsatt processindustri och att hon visat prov på att kunna jobba med de frågor som är relevanta för Billerud Korsnäs i nuläget.

Bolagets senaste kvartalsrapport bjöd på rekordresultat och slog högre än analytikernas förväntningar på flera punkter. Men omsättningen ökade mindre än väntat och rörelseresultatet var i stort sett oförändrat vilket ledde till att aktien handlades ner3,6 procent.

Bolaget har också tyngts av produktionsstörningar. I samband med den tredje kvartalsrapporten meddelade Billerud Korsnäs en omorganisation där en särskild grupp ska arbeta systematiskt med bland annat underhållet för att minska produktionsproblemen.

Lennart Holm upprepar Billerud Korsnäs tidigare besked om att produktionen står i fokus och att bolaget nu genomgår en period med stora investeringar för att höja kapaciteten.

"Jag räknar med att Petra kommer att kunna bidra med värdefulla kunskaper och erfarenheter om hur vi ännu bättre ska kunna strukturera och bedriva arbetet runt hög säkerhet och tillgänglighet i våra fabriker. Jag vet att hon jobbat mycket med dessa frågor under åren", skriver han.


Innehåll från NordloAnnons

Varför är det viktigt att prioritera IT-säkerhet?

De senaste fem åren har IT-säkerheten fått ett helt annat utrymme inom en verksamhet. Tidigare var det något nödvändigt ont som ofta kom in sent och säkerhetsansvariga upplevdes som negativa nej-sägare. Numera är det något helt annat och IT-säkerhetsarbetet är otroligt brett och kan hantera frågor, utöver det rent tekniska. Allt från regulatoriska och juridiska frågor till användarbeteende.

När företag idag blir allt mer digitaliserade, med sparande av information i molnet, avtal som signeras digitalt och möten online, är ett uppdaterat skydd för digitala tillgångar ett måste. Samtidigt är det viktigt att kunna hantera och upptäcka säkerhetshot och intrång snabbt samt att ha rätt kompetens för att begränsa och återställa eventuell skada. 

Rätt IT-lösningar kan förbättra ett företags verksamhet och skapa en mer effektiv arbetsmiljö för medarbetarna. Genom ett nära samarbete skapar Nordiska IT- och digitaliseringspartnern Nordlo en förståelse för kundens verksamhet, hotbild och skyddsvärde, och kan hjälpa dem bygga en verksamhet rustad för framtiden. En väl implementerad och proaktiv IT-säkerhet är en viktig del av arbetet och Nordlo har stor kunskap om hur säkerhetsutmaningar för företag och offentlig verksamhet hanteras på regional, nationell och internationell nivå.

– Det svåraste idag är att upptäcka hotet och enligt en rapport från IBM är genomsnittstiden att upptäcka ett intrång hela 280 dagar. För oss är det viktigt att bygga ett långsiktigt strategiskt IT-säkerhetsarbete tillsammans med våra kunder för att arbeta preventivt mot cyberhot. Därför jobbar vi med ett säkerhetsforum som via regelbundna träffar med kunden ger oss en tydlig behovsbild, vilket är viktigt då hotbilden konstant förändras, säger Mattias Jadesköld, IT Architect at Nordlo. 

Nyckeln till Nordlos framgång är just den nära relationen som skapas till kunden, de har alltid människan och dess utmaningar på arbetsplatsen i fokus. Leveransen till kund baseras på det faktiska behov som finns och bryts ner till olika tjänster så som säkerhetsanalyser, risk assessment och penetrationstester samt genom upprättande av en security baseline, IT-Policy och medarbetarutbildningar. 

– Som rådgivande partner fokuserar vårt IT-säkerhetsteam på fem områden: identifiera och förebygga, förhindra, upptäcka, begränsa samt återställa. Vi jobbar för att bygga upp det som varje unik kund behöver i en skalbar lösning som kan anpassas om och när behovet förändras, förklarar Mattias Jadesköld.

IT-säkerhet är en färskvara som kräver att man regelbundet diskuterar nuläge och framtida potentiell hotbild. Genom att utgå från ett IT-säkerhetsforum som sätts upp tillsammans med kund prioriteras IT-säkerheten och blir en integrerad del av hela verksamheten. 

– Forumet har regelbundna träffar där vi diskuterar säkerhetsläget på en övergripande nivå. Dels saker som pågår i kundens projekt som påverkar säkerheten, men framför allt sådant som händer i omvärlden. Vi ser hur det påverkar förståelsen för hur IT påverkar alla avdelningar, så som att informationssäkerhet är nära företagets legala funktion exempelvis, säger Mattias Jadesköld. 

Läs mer på Nordlo.com 

Om oss

Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att driva digitaliseringen framåt. Nordlo har över 740 medarbetare på 41 orter i Sverige och Norge, omsättningen uppgick år 2020 till 1,4 miljarder SEK.

Mer från Nordlo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordlo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?