Annons

Peter Lundgren anmäler partikollega för förtal

En förundersökning gällande sexuellt ofredande har inletts mot Peter Lundgren, förstanamn på Sverigedemokraternas lista till EU-parlamentsvalet.

Lundgren har i sin tur polisanmält partikollegan Kristna Winberg för förtal, uppger han för Aftonbladet.

Peter Lundgren har polisanmält partikollegan Kristna Winberg för förtal, uppger han för Aftonbladet.
Peter Lundgren har polisanmält partikollegan Kristna Winberg för förtal, uppger han för Aftonbladet.Foto:Jesper Frisk

”Jag har precis påbörjat förundersökningen. Vi måste höra personer och gå igenom materialet, det tar en stund”, säger chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda åklagarkammaren till Expressen om åtalet mot Lundgren.

Peter Lundgren polisanmäldes enligt tidningen av en privatperson på tisdagen.

Expressen avslöjade nyligen att Peter Lundgren tagit en partikamrat på brösten mot hennes vilja under en fest. Fjärdenamnet på listan, nuvarande EU-parlamentarikern Kristina Winberg, spelade in ett samtal med kvinnan efter händelsen. Winberg släppte uppgifterna när SD meddelade att hon petats från EU-vallistan.

Peter Lundgren säger till Aftonbladet att han har polisanmält Kristina Winberg för förtal.

”Det sättet hon hänger ut mig på i varenda intervju, det känns inte okej”, säger Lundgren till tidningen.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson säger till P4 Jönköping att han välkomnar åklagarens beslut:

”I grunden kan jag väl tycka att det är bra trots allt. Att det inte är medierna, inte Peters politiska motståndare och inte heller hans politiska kolleger som ska utreda det här, om det nu ska utredas. Då är det bättre att rättsvårdande myndigheter får ta en titt på det. Men just det förändrar inte mitt förtroende för Peter och hans fortsatta gärning i Europaparlamentet”.

Efter avslöjandet publicerade Sverigedemokraterna en film där Peter Lundgren talar med den kvinnliga partikamraten om händelsen. Lundgren säger där att han betedde sig tölpigt, och att han var en "dumbom". Kvinnan själv beskriver händelsen som en jobbig situation, men säger i filmen att händelsen är utagerad.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?