ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Peter Lundgren anmäler partikollega för förtal

  • Peter Lundgren har polisanmält partikollegan Kristna Winberg för förtal, uppger han för Aftonbladet. Foto: Jesper Frisk

En förundersökning gällande sexuellt ofredande har inletts mot Peter Lundgren, förstanamn på Sverigedemokraternas lista till EU-parlamentsvalet.

Lundgren har i sin tur polisanmält partikollegan Kristna Winberg för förtal, uppger han för Aftonbladet.

”Jag har precis påbörjat förundersökningen. Vi måste höra personer och gå igenom materialet, det tar en stund”, säger chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda åklagarkammaren till Expressen om åtalet mot Lundgren.

Peter Lundgren polisanmäldes enligt tidningen av en privatperson på tisdagen.

Expressen avslöjade nyligen att Peter Lundgren tagit en partikamrat på brösten mot hennes vilja under en fest. Fjärdenamnet på listan, nuvarande EU-parlamentarikern Kristina Winberg, spelade in ett samtal med kvinnan efter händelsen. Winberg släppte uppgifterna när SD meddelade att hon petats från EU-vallistan.

Peter Lundgren säger till Aftonbladet att han har polisanmält Kristina Winberg för förtal.

”Det sättet hon hänger ut mig på i varenda intervju, det känns inte okej”, säger Lundgren till tidningen.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson säger till P4 Jönköping att han välkomnar åklagarens beslut:

”I grunden kan jag väl tycka att det är bra trots allt. Att det inte är medierna, inte Peters politiska motståndare och inte heller hans politiska kolleger som ska utreda det här, om det nu ska utredas. Då är det bättre att rättsvårdande myndigheter får ta en titt på det. Men just det förändrar inte mitt förtroende för Peter och hans fortsatta gärning i Europaparlamentet”.

Efter avslöjandet publicerade Sverigedemokraterna en film där Peter Lundgren talar med den kvinnliga partikamraten om händelsen. Lundgren säger där att han betedde sig tölpigt, och att han var en "dumbom". Kvinnan själv beskriver händelsen som en jobbig situation, men säger i filmen att händelsen är utagerad.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies