1515

Peter Gyllenhammar nära investering i Deflamo

First North-listade Deflamo har träffat en avsiktsförklaring med Peter Gyllenhammar AB (PGAB) om en riktad emission på cirka 5 miljoner kronor. Emissionen är på 40 miljoner aktier till kurs 12:50 öre och förutsätter att årsstämman i bolaget den 29 juni beslutar enligt styrelsens förslag till årsstämman om minskning av aktiekapitalet. 

Styrelsen i Deflamo kommer också att föreslå en extra bolagsstämma att hållas inom kort att besluta om den riktade nyemissionen till PGAB. Aktieägare som representerar totalt 46 procent av rösterna och 59 procent av aktierna i Deflamo har förklarat sig positiva till att rösta för den riktade nyemissionen.

PGAB har erhållit dispens, med vissa villkorade förbehåll, hos Aktiemarknadsnämnden att genomföra investeringen i Deflamo och därmed passera gränsen för budplikt vid teckning i den riktade nyemissionen utan att behöva lägga något budpliktsbud. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Investeringen tillför Deflamo rörelsekapital för kommande tolv månader med befintlig kostnadsbas. Kapitaltillskottet ger bolaget möjlighet att fortsätta utveckla pågående kundprojekt samt skapar förutsättningar för att se över den framtida strategin, skriver bolaget och anger att styrelsen ser mycket positivt på den kunskap och kompetens som PGAB kommer att kunna bidra med i detta sammanhang.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?