Annons

Peter Forsberg vill sälja Handelsbankshuset i Örnsköldsvik

Det blåser kring Handelsbankens kontorsnät och snart ska även bankens kontor i Örnsköldsvik få ny ägare.

Säljare: stadens mest kända profil.

Foto:Linnéa Bergenudd

Peter Forsbergs bolag Forspro håller enligt tidningen Fastighetsvärlden på att sälja Handelsbankshuset i centrala Örnsköldsvik, som är det förra ishockeyproffsets uppväxtort. 

Det är en fastighet med 2.450 kvadratmeter uthyrbar yta, varav hälften bostäder och hälften kommersiella lokaler. Byggåret är 1899 och huset bedöms vara i gott skick. Hyresintäkterna ligger på drygt 2,7 miljoner kronor per år och utgångspriset har satts till 35 miljoner kronor. 

Husets största hyresgäst Handelsbanken meddelade den 16 september att banken ska minska antalet kontor från dagens 380 till cirka 200 fram till slutet av 2021. Banken ska dock enligt uppgift till Fastighetsvärlden ha indikerat att lokalkontoret i det här huset ska få vara kvar. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?