1515

Peter Fellman: Därför tiger Trump om Stockholm

För några veckor sedan förekom Sverige i alla amerikanska nyhetskanaler. President Donald Trump hade i ett tal hänvisat till något som skulle ha hänt kvällen innan. Men den dagen hade ingenting hänt i Sverige.

ÄR TYST. USA:s president Donald Trump tiger om terrorattentatet i Stockholm.
ÄR TYST. USA:s president Donald Trump tiger om terrorattentatet i Stockholm.Bild:Alex Brandon

I fredags hände däremot det som vi alla fruktade, men samtidigt hoppades att vi aldrig skulle behöva uppleva. Då valde den amerikanska presidenten att tiga.

Det är i stället den amerikanska attacken mot flygbasen i syriska Homs i fredags som fortsättningsvis dominerar medierna i USA. Donald Trump skickade i väg 59 Tomahawk missiler mot flygbasen där sex syriska soldater dödades och 90 procent av flygbasen förstördes.

Missilerna var en hämnd för Assad-regimens nervgasattack tidigare i förra veckan av staden Idlib, som hålls av rebellerna, och som dödade 86 människor varav 33 barn.

”Till och med vackra nyfödda dödades grymt i den här väldigt barbariska attacken. Inget Guds barn borde någonsin behöva uppleva en sådan skräck”, kommenterade Trump från residens Mar-a-Lago i Florida där han samtidigt hade besök av den kinesiska presidenten Xi Jinping.

I vansinnesdådet i Stockholm några timmar senare drabbades också barn och många tvingades uppleva en skräck de aldrig borde ha behövt på Drottninggatan

Efter ideliga misslyckanden under sina första månader som president har Donald Trump fått mycket beröm för sin handlingskraft i och med missilerna mot flygbasen i Homs. Dessutom fortsätter de amerikanska medierna i vanlig ordning att ständigt hitta nya, såväl militära som politiska, vinklar på effekterna av attacken. Det här ska inte någon terrorist i Stockholm ändra på. Därför tiger Donald Trump.

Det amerikanska utrikesdepartementet sände, liksom ett stort antal övriga länderna, sina kondoleanser efter händelsen i Stockholm. Amerikanerna har i vanlig ordning erbjudit sig att hjälpa till med utredningen. Men terrorattacken i Stockholm sjunker nu allt längre ned i de amerikanska mediernas rapportering. I Europa slåss Drottninggatan fortfarande med de övriga nyheterna på första sidan, men snart har nya händelser tagit över. Livet fortsätter precis som efter attackerna i Nice, Berlin och London.

I Paris släcktes Eiffeltornet ned vid midnatt i fredags för att hedra Stockholmsdådets offer. Förhoppningsvis kommer tornet att lysa klart under lång tid framöver.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?