Annons

Percy Nilsson frias av tingrätten i insidermål – Dan Olofsson får villkorlig dom

Näringslivsprofilen Percy Nilsson från Malmö frias av Stockholms tingsrätt från anklagelserna om grovt insiderbrott.

Foto:Johan Nilsson/TT
Dan Olofsson.
Dan Olofsson.Foto:Emil Malmborg

Åklagaren har inte lyckats visa att han agerat på den information han fick om ett bud på fastighetsbolaget Victoria Park. 

Personen som skickade informationen till honom fälls dock, men inte för insiderbrott utan för obehörigt röjande av insiderinformation. Straffet blir villkorlig dom och böter.

Dan Olofsson som skickade sms:et döms till ansvar, dock inte för insiderbrott utan för obehörigt röjande av insiderinformation. Påföljden för har bestämts till villkorlig dom och böter. 

Den springande punkten i åtalet handlar om ett sms från Dan Olofsson till Percy Nilsson:

”Hej Percy. Kommer ett bud imorgon på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood. Dan.”

Samma dag som han fick förhandsinformationen från Dan Olofsson köpte Percy Nilssons bolag, Malmö Bra Bostad, aktier i Victoria Park för 3,4 miljoner kronor. Aktieköpet gjordes i samband med den pågående budstriden om Victoria Park (vilken Vonovia sedermera vann) som Olofsson och Nilsson redan hade ägarintressen i.

De skånska näringslivsprofilerna har hela tiden nekat till anklagelserna om brott.

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera