1515
Annons

Per Gahrton kandiderar till riksdagen

Miljöpartiets grundare och tidigare riksdagsledamoten Per Gahrton kandiderar till riksdagen i höst. Det avslöjar sajten Nyheter24. 

"Jag vill framför allt hjälpa till i valrörelsen och markera min tillhörighet", säger han till TT.

Det är Nyheter24 som avslöjar att Gahrton kandiderar. Sannolikheten för att han ska komma in är dock inte alltför hög. Partiet har en riksdagskandidat vardera i dag från Skåne västra respektive södra. På de listorna står Gahrton på femte respektive sjätte plats. Det krävs alltså en hel del personröster för att han ska ta sig in.

"Jag tänker inte driva någon aktiv personvalskampanj förutom litet på sociala medier. Men det är klart att om väljarna vill ha en gammal veteran så ställer jag naturligtvis upp", säger Gahrton.

Han anser att det behövs fler äldre personer i riksdagen, och i just Miljöpartiets fall fler av dem som var med och drog i gång allting.

"Mer av våra gröna rötter behöver komma upp till ytan och då behövs kanske fler av oss som har erfarenhet av vad som var vitsen med hela projektet", säger Gahrton.

Han är född 1943 i Malmö och började sin politiska karriär i Folkpartiet (numera Liberalerna), som han företrädde i riksdagen 1976-1979. Under två perioder, 1988-1991 och 1994-1995, företrädde han Miljöpartiet i riksdagen.

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera