Annons

Peptonic köper finskt hygienbolag

Peptonic väljer att utnyttja en köpoption och förvärvar samtliga aktier i det finländska bolaget Lune Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen för aktierna uppgår till 1,2 miljoner euro, motsvarande cirka 12,5 miljoner kronor, och betalning görs i form av nya aktier i Peptonic. 

Med anledning av detta avser Peptonic att genomföra en apportemission av 7.442.774 aktier till Lune.

Teckningskursen i emissionen blir 1,68 kronor per aktie, vilket motsvarar den volymviktade genomsnittskursen under de senaste två veckorna. På tisdagen stängde aktien på 1,63 kronor. 

I maj köpte Peptonic i ett första steg 60 procent av Lune för cirka 1,8 miljoner euro, eller cirka 19 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?