ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Pengaregn för Mikael Ymer efter kvalificering till Franska öppna

  • Foto: Jessica Gow/TT

På söndag inleds huvudturneringen i Franska öppna mästerskapen i tennis, Roland Garros. Prispengarna i årets turnering har höjts med 8 procent till motsvarande 460 miljoner kronor.

Totalt kommer det delas ut närmare 43 miljoner euro i prispengar och procentuellt är ökningen störst för de som åker ut tidigt ur turneringen. 

På damsidan spelar Sverigeettan Rebecca Peterson och Johanna Larsson i första omgången vilket garanterar dem 46.000 euro, alltså närmare en halv miljon kronor. Det är 15 procent mer än vad samma runda ha gett i prispengar under 2018, enligt Roland Garros sajt.

På herrsidan vann Mikael Ymer sin kvalfinal mot schweizaren Henri Laaksonen under fredagen och svensken når därmed för första gången en grand slam-turnering. Prissummorna är numera lika stora på dam- och herrsidan. 

Den som lyckas gå hela vägen och vinner den anrika grusturneringen kammar han hem 2,3 miljoner euro, närmare 25 miljoner kronor. Det är en ökning med 4,6 procent jämfört med fjolåret.

Björn Borg hade länge rekordet över mest Franska öppna-titlar med sina sex turneringsvinster. Hans rekord har senare slagits av tennismannen från Mallorca, Rafael Nadal, med elva vinster. Växjös tennislegendar Mats Wilanders vann turneringen som 17-åring 1982.

På damsidan har amerikanskan Chris Evert vunnit turneringen flest gånger med sina sju titlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer