1515

Peloton mot notering på New York-börsen

Fitness-uppstartsbolaget Peloton, vars verksamhet bygger på cykelträningsprogram på beställning, blir nästa techaktör att gå mot notering i New York, framgår av prospekt som lämnades in till börsen på tisdagen.

Peloton, som säljer träningsprogram med tillhörande spinningcykel för hemmabruk, värderas till 4,2 miljarder dollar och avser nyttja överskottet från aktieemissionen i börsnoteringen till investeringar i teknologi och marknadsföring. Bolaget siktar på att ta in omkring 500 miljoner dollar, framgår av prospektet. 

Liksom flera andra uppmärksammade techbolag som Slack, Lyft och Uber uppger Peloton att det inte är säkert att bolaget kommer att kunna gå med vinst i framtiden. Peloton har dock dubblat volymen av abonnenter i tjänsten till 511.000 på ett år. 

Technoteringarna i New York, som skett i en allt raskare takt det senaste året, har inte visat sig vara någon god investering hittills. Uber och Slack har backat 20 procent, Lyft 35 procent och Spotify omkring 7 procent sedan stängningskursen den första handelsdagen. Ett av få undantag i sektorn är bilddelningsappen Pinterest, som stigit 45 procent sedan noteringen i april.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?