Peking beordrar stängning av 1.200 fabriker

Smogen är nu så allvarlig över Peking att stadens ledning beslutat sig för att beordra nedstängning av totalt 1.200 fabriker i närområdet.

Bland annat stängs ett större raffinaderi som ägs av statliga oljejätten Sinopec ned, rapporterar Reuters.

På fredagen varnade Kinas myndigheter för att allvarlig smog skulle sprida sig över de norra delarna och att fabriker rekommenderas stängas ned. Medborgarna rekommenderades också att hålla sig inomhus.

Enligt nyhetsbyrån är trafiken på vägarna betydligt lugnare än normalt. Totalt bor det 22 miljoner människor i Peking-området.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?