Annons

Pegroco köper majoritetspost i Göteborgsbolag

Pegroco Invest har köpt en majoritetspost i Geogruppen i Göteborg, ett bolag som beskrivs som en ledande aktör inom geoteknik, brunns- och energiborrning samt kärnborrning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom förvärvet blir Pegroco majoritetsägare med 65,7 procent av aktierna i Geogruppen Holding som i sin tur äger 100 procent av Geogruppen i Göteborg. Grundaren och majoriteten av ursprungliga delägare kvarstår som betydande delägare i bolaget.

Geogruppen i Göteborg omsätter cirka 50 miljoner kronor och genom förvärvet etablerar Pegroco grunden för ett nytt navbolag inom geoteknik, skriver bolaget.

Geogruppen Holding kommer att ingå i Pegrocokoncernen med tillträde per fredagen. Transaktionen bedöms förstärka både koncernens omsättning och lönsamhet, totalt och per aktie. I samband med förvärvet erhåller säljarna 511.494 nyemitterade stamaktier i Pegroco till kursen 17,40 kronor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera