Annons

Peckas Naturodlingar ökade försäljningen i första kvartalet

Peckas Naturodlingars försäljning under det första kvartalet 2020 uppgick till 3,9 miljoner kronor, en ökning med 60 procent jämfört med fjärde kvartalet 2019 och med 130 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

”Försäljningsökningen är till största del ett resultat av att fler kunder tillkom och att bolagets tredje växthus, vilket färdigställdes i slutet av 2019, har gått i produktion under de första veckorna i mars 2020”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Kvartalets resultat blev en förlust på 3,9 miljoner kronor. Det är en förbättring jämfört med förlusten på 5,4 miljoner kronor föregående kvartal men en försämring jämfört med förlusten på 3,6 miljoner under det första kvartalet 2019.

Peckas Naturodlingar arbetar med att förbättra effektiviteten per kvadratmeter i bolagets växthus och odlingsanläggningar. 

”Trots att utvecklingen otvetydigt går åt rätt håll har vi en bit kvar innan vi når lönsamhet”, kommenterar vd Elena Petukhovskaya.

Bolaget slutförde en nyemission i början av mars 2020 som tillförde det kapital bolaget behöver.

”Trots att vi alltså mer än fördubblade försäljningen under årets tre första månader, jämfört med samma period i fjol, är vår kapacitet bara utnyttjad till hälften, jämfört med vad vi har som mål för den färdiga anläggningen. När vi nått full kapacitet år 2022 så räknar vi med en hel årsomsättning på över 30 miljoner kronor”, skriver vd.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera