Annons

Peckas Naturodlingar genomför företrädesemission

Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. 

Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigande från årsstämman att emittera aktier. Nyemission föranleds av stort internationellt intresse för bolagets lösning för kretsloppsodling, akvaponi, av tomater och fisk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i nyemissionen är 1:5, innebärande att fem befintliga aktier ger rätt att teckna en ny B-aktie till teckningskursen 22 kronor per B-aktie. Sista dag för handel inklusive teckningsrätt är den 20 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 21 november. Teckningstiden löper från 24 november till 8 december och handel med teckningsrätter sker den 24 november till 6 december.

Motivet för föreliggande nyemission är att tillföra kapital för att etablera ett nytt affärsområde, inriktat mot att exploatera de affärsmöjligheter som bedöms föreligga gentemot utomstående producenter. Tanken är att Peckas Naturodlingar skall kunna hjälpa större investerare inom livsmedelsproduktion att producera enligt bolagets produktionsmodell.

Marknaden bedöms vara intressant inom bland annat så kallad "urban farming" i eller nära större städer samt att en mängd fiskodlingar i världen förväntas lyftas på land eller på annat sätt förse växtodlingar på land med näring istället för att övergöda haven. Bolagets ursprungliga planer kring drift och produktion vid den nya anläggningen utanför Härnösand påverkas inte av den planerade utvidgningen av affärsmodellen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?