1515

Paxmans omsättning sjunker – vänder till förlust

Paxman, som är verksamma inom skalpkylning för patienter som behandlas med cytostatika, hade en omsättning på 17,8 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020, en nedgång med 3,9 miljoner kronor respektive 6,5 miljoner kronor jämfört med andra kvartalet 2019 och första kvartalet 2020.

”Som väntat, och i likhet med många andra bolag inom olika branscher, har covid-19 inverkat negativt på vår tillväxt. Vår långsiktiga tillväxtpotential är fortsatt fullständigt intakt, men samtidigt måste jag vara realistisk när det gäller vår situation på kort sikt”, skriver vd Richard Paxman i delårsrapporten.

Paxman implementerade besparingar om 2,2 miljoner kronor under kvartalet, med hjälp av statligt stöd i både Storbritannien och USA kombinerat med att bolagets personal har gått ned i arbetstid.

”Tyvärr fick inte dessa besparingar fullt genomslag på grund av negativa valutakursrörelser. Vi har anlitat en extern finansiell rådgivare för att utvärdera vår valutaexponering och se över vilka möjligheter vi har att reducera denna volatilitet. Deras slutsats är att det för närvarande är mest lämpligt att inte införa någon valutasäkring”, skriver vd.

Bolagets ebitda-resultat under andra kvartalet landade på 0,9 miljoner kronor (3,7). Nettoresultatet uppgick till -6,5 miljoner kronor (0,3) och resultatet per aktie blev -0:40 kronor (0:02).

Nettokassan var -38,2 miljoner kronor vid periodens slut (-22,5).

Antal installerade system under hela första halvåret uppgick till 204, med ytterligare 89 system i orderboken.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?