Annons

Paxman ökade omsättningen och förbättrade resultat

Paxman, som handlas på First North och som är verksamt inom skalpkylningssystem, ökade omsättningen till 21,7 miljoner kronor under det andra kvartalet (12,6).

Ebitda-resultatet förbättrades till 2,3 miljoner kronor från 0,2 miljoner kronor under motsvarande kvartal året innan.

Kassaflödet, före finansieringsverksamheten, i det andra kvartalet uppgick till -3,9 miljoner kronor (-3,6).

"Dessa resultatförbättringar beror främst på Paxmans

mycket starka och globala försäljningstillväxt som fortsatte att utvecklas positivt under andra kvartalet", skriver bolagets vd Richard Paxman i rapporten. 

"Vi förväntar oss en fortsatt positiv trend för försäljningstillväxten även under resten av året med tanke på bolagets välfyllda orderbok", fortsätter han. 

Försäljningen har enligt Rickard Paxman fortsatt öka i stabil takt i USA och orderboken är fortsatt stark. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?