ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Påven varnar för överdriven konsumtion: ”Girigheten växer”

  • Foto: Alessandra Tarantino

Påven Franciskus uppmanar människor att under perioden fram till jul stå emot konsumtionsutsvävningar – utsvävningar som han kallar ”virus” som attackerar tron och som är ett hån mot dem som inget har.

”När du lever för prylar är prylar aldrig tillräckligt. Girigheten växer och andra människor blir till hinder i en tävling”, sade påven i en predikan som han höll på söndagen, där han konstaterade att ”konsumismen är allenarådande” på flera platser runt om i världen i dag.

Påvens varning kommer under helgen mitt emellan de två största shoppingdagarna, Black Friday och Cyber Monday, i rika länder så som USA.

Enligt Reuters näthandlades det i USA för 7,4 miljarder dollar i fredags, nästan 20 procent mer än under samma dag förra året.

Påven uppmanade människor att ”motstå konsumismens bländade ljus som kommer att lysa mot alla under denna månad fram till jul”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer