1515

Påven varnar för överdriven konsumtion: ”Girigheten växer”

Påven Franciskus uppmanar människor att under perioden fram till jul stå emot konsumtionsutsvävningar – utsvävningar som han kallar ”virus” som attackerar tron och som är ett hån mot dem som inget har.

Foto:Alessandra Tarantino

”När du lever för prylar är prylar aldrig tillräckligt. Girigheten växer och andra människor blir till hinder i en tävling”, sade påven i en predikan som han höll på söndagen, där han konstaterade att ”konsumismen är allenarådande” på flera platser runt om i världen i dag.

Påvens varning kommer under helgen mitt emellan de två största shoppingdagarna, Black Friday och Cyber Monday, i rika länder så som USA.

Enligt Reuters näthandlades det i USA för 7,4 miljarder dollar i fredags, nästan 20 procent mer än under samma dag förra året.

Påven uppmanade människor att ”motstå konsumismens bländade ljus som kommer att lysa mot alla under denna månad fram till jul”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?