ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Påven hyllar mötet mellan Trump och Kim

  • Foto: Emil Langvad/TT

Påve Franciskus hyllar mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un vid den demilitariserade zonen mellan Syd- och Nordkorea.

”Under de senaste timmarna har vi i Korea sett ett gott exempel på möteskulturen. Jag saluterar huvudpersonerna med en bön om att en så betydelsefull gest kommer att bli ytterligare ett steg på vägen mot fred, inte bara på den halvön utan till gagn för hela världen”, sade påven inför tusentals åhörare på Petersplatsen i Vatikanen på söndagen.

Trump blev den förste amerikanske president att kliva in i Nordkorea när han mötte Kim på söndagen. De båda enades om att återuppta förhandlingarna om kärnvapennedrustning.

När Sydkoreas president Moon Jae-In, som är katolik, träffade påven i fjol framförde han en muntlig inbjudan till Franciskus från Kim att besöka Nordkorea.

Påven har enligt Vatikanen sagt att han under vissa förhållanden kan överväga en sådan resa om det kan gynna freden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer