Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Paulsson och Gardell köper in sig i Ängelholms flygplats – ”unik lösning”

Båstads näringsliv med 27 namnkunniga privatpersoner och företag köper in sig i Ängelholm Helsingborg Airport, skriver tidningen Bjärenu.se. 

Bland finansiärerna finns Erik Paulsson-kontrollerade Båstad Tennis & Hotell AB, Lindab och Christer Gardell. 

Erik Paulsson och Ängelholm Helsingborg Airport.
Erik Paulsson och Ängelholm Helsingborg Airport.

Båstad kommun sålde i dagarna halva sitt innehav till Båstad Turism & Näringsliv Holding AB, som äger 4,9 procent av flygplatsen. Finansieringen sker genom att privatpersoner och företag tillsammans lagt ihop köpeskillingen på 2,5 miljoner kronor, skriver Bjärenu.se

”Jag menar att det är av största vikt att flygplatsen finns kvar – det är en av förutsättningarna för att vi på Lindab och andra stora bolag ska kunna bedriva verksamhet på Bjärehalvön på lång sikt. Det handlar bland annat om att det ska vara enkelt för våra kunder och leverantörer att kunna resa till oss när de besöker våra fabriker på Bjäre. Men flygplatsen behövs också för att vi ska kunna knyta till oss de absolut bästa medarbetarna och säkra tillgången på kompetens”, säger Joakim Lönnberg, regionchef Norra Europa på Lindab, till tidningen.

Investerarna har satsat mellan 25.000 kronor och 1 miljon, där Båstad Tennis & Hotell gått in med det största beloppet, som lånats räntefritt och ovillkorat till det nybildade bolaget. 

”Jag är både glad och stolt över denna unika lösning. När vi förhandlade kring flygplatsen var det tryggt att veta att näringslivet i vår kommun dels såg värdet av att behålla flygplatsen och dels var beredda att gå in som ägare tillsammans med oss”, säger kommunstyrelsen ordförande, Johan Olsson Swanstein (M).

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera