ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Patrik Hofbauer ny vd på Svenska Spel

Den statliga speljätten Svenska Spels styrelse har utnämnt Telenors Sverige-vd Patrik Hofbauer till ny vd för bolaget.

I januari kunde Dagens industri avslöja att Lennart Käll efter sju år som vd för Svenska Spel hade bestämt sig för att lämna posten till sommaren.

”Vi har börjat rigga Svenska Spel för den nya spelmarknaden och kommit långt i det arbetet. För mig är det ett bra till tillfälle att lämna över till en ny vd”, sade Lennart Käll till Di då.

Nu står det klart att det blir Patrik Hofbauer som tar över posten. Han är 49 år gammal och är i dag vd för Telenor Sverige. Tillträde sker senast i mitten av december. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Svenska Spel har en stark position, ett starkt varumärke och står inför spännande utmaningar i och med den nya spellagstiftningen. Jag gillar kopplingen mellan näringsliv och idrott som ligger mig varmt om hjärtat. Nu ser jag mycket fram emot att leda bolaget in i nästa fas tillsammans med medarbetarna på Svenska Spel”, säger Patrik Hofbauer.

Patrik Hofbauer har förutom sin nuvarande roll som vd för Telenor Sverige tidigare varit vd för Telenor Broadcast, Canal Digital, NEC Skandinavien och Clear Channel. Han har också varit professionell ishockeymålvakt då han under totalt tio år spelade i Örebro, Björklöven och Djurgården. 

Svenska Spels nuvarande vd Lennart Käll avgår den 19 juli. Under perioden fram till dess att Patrik Hofbauer tillträder har styrelsen utsett bolagets nuvarande finansdirektör och vice vd Marie Loob till tillförordnad vd.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies