1515
Annons

Passagerarlyft för flygjätten i augusti

Air France-KLM rapporterar en ökning i antalet passagerare med 2,3 procent under augusti. Trafiken ökade med 3,3 procent, mätt som RPK. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Totalt transporterade företaget cirka 9,6 miljoner passagerare under månaden. 

Kabinfaktorn ökade med 0,7 procentenheter till 90,8 procent. 

Frakttrafiken ökade med 4,8 procent, delger man även i pressmeddelandet. 

Air France-KLM är ett av Europas största flygbolag. 

Lundin Mining meddelar dödsfall i Neves Corvo-gruvan

Gruvbolaget Lundin Mining meddelar att en anställd hos en materialhanteringsentreprenör har avlidit i bolagets Neves Corvo-gruva, Portugal, under fredagskvällen.

Händelsen beskrivs av Lundin Mining som en ”isolerad incident under jorden” som inträffade när personen körde en del av en mobil utrustning.

”Det är med djup sorg som vi rapporterar den tragiska förlusten av en entreprenörskollega. Våra tankar går till familjen, vännerna och vårt Neves Corvo-team i denna svåra tid. Säkerheten för våra anställda och entreprenörer är fortfarande vår högsta prioritet”, säger Lundin Minings vd Peter Rockandel enligt pressmeddelandet.

Relevanta tillsynsmyndigheter har underrättats och verksamheten i gruvan har tillfälligt avbrutits, skriver Lundin Mining vidare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera