1515

Pariscaféer får breda ut sig när staden öppnar

Efter två månaders nedstängning kommer parisarna snart att få ta plats på stadens caféer – men bara utomhus.

Från och med den 2 juni kommer restauranger och cafeer att öppna igen, liksom museer, konsertlokaler, stränder och gym med mera. I Paris får de flesta vänta cirka tre veckor till.
Från och med den 2 juni kommer restauranger och cafeer att öppna igen, liksom museer, konsertlokaler, stränder och gym med mera. I Paris får de flesta vänta cirka tre veckor till.Foto:Bob Edme
Paris borgmästare Anne Hidalgo.
Paris borgmästare Anne Hidalgo.Foto:Christophe Morin

På tisdag tillåts de flesta restauranger i Frankrike att öppna igen, men inom den hårt virusdrabbade Parisregionen kommer endast uteserveringar att tillåtas inledningsvis. Därför tillåts nu caféer och restauranger i staden att utöka sina uteserveringar mer än någonsin.

På trottoarer, parkeringsplatser, och till och med framför grannverksamheten (om grannen ger sitt godkännande) får caféerna ställa ut sina bord för servering, allt för att kunna ta emot mycket besökare trots förbudet att ha dem inomhus.

”I den här krisen måste Paris stötta sina restauranger och barer. Det är de som är stadens puls”, säger borgmästare Anne Hidalgo till tidningen Le Parisien.

Hidalgo säger till tidningen att vissa Parisgator kommer att stängas av helt i en del områden, som rue Lepic i Montmartre och Place des Vosges i Marais.

Restaurangöppningarna i Frankrike är en del i fas två i hävandet av nedstängningarna i landet. I samband med det kommer även reserestriktionen på max 100 kilometer att lyftas. Likaså kommer museer att öppna, och fler elever kommer återvända till skolorna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?