Paris vill bygga skyskrapor – ska locka Londons finanselit

I kölvattnet av Storbritanniens brexitplaner vill Paris locka till sig kvalificerad arbetskraft från London och bli Europas affärscentrum. Därför har staden nu föreslagit stora investeringar i skrytbyggen i affärsdistriktet La Défense, skriver Financial Times.

Sju nya skyskrapor har presenterats och de kommer bli de högsta byggnaderna som har byggts i Paris under de senaste fyrtio åren. Stadens förhoppning är att de nya skraporna med sina kontorsytor ska locka till sig “nya talanger” från London, rapporterar Financial Times. I Paris finanskvarter uppges 40% av arbetstagarna att vara anställda av utländska företag.

Marie-Celie Guillaume, vd på Defacto La Défense ansvarar för förvaltningen av finanskvarteren i västra Paris. Guillaume säger att de vill “skicka ett starkt budskap till alla företag som är osäkra över deras framtid i London”.

Konkurrensen om arbetskraft inom den finansiella sektorn är stor i Europas storstäder och Paris har varit en av de mest aggressiva i sina ansträngningar att locka till sig arbetskraft, skriver Financial Times.

De sju skyskraporna heter Trinity, Alto, M2, Hekla, Sisters, Air 2 och Hermitage Plaza. Skraporna kommer främsta att bestå av kontorsytor, men även hotell. Hermitage plaza med sina 320 meter höga huskroppar är den högsta byggnaden av de som presenterats. Den förväntas stå klar år 2022.


Se alla skyskraporna i videoklippet ovan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?