1515
Annons

Pareto ser en fördubbling av Lundin Petroleums aktie

Pareto Securities tror att Lundin Petroleums aktie kan dubblas under en treårsperiod.

Det framgår av en analys där rekommendationen lyfts till köp från behåll och riktkursen på ett halvårs sikt höjs till 230 kronor från 150.

Huvudtemat i den uppdaterade analysen kretsar kring det norska jättefältet Johan Sverdrup, där oljebolaget är delägare, som enligt analyshuset alltjämt är underskattat.

"Starten av Sverdrup i slutet av 2019 kommer att vara en omdanande händelse för Lundin Petroleum. Vi räknar med att Sverdrup kommer att generera ett fritt kassaflöde, netto, till Lundin-bolaget om cirka 1 miljard dollar i snitt de första 8 åren av produktion (2020-2027), vilket ska jämföras med nuvarande marknadsvärde på cirka 7 miljarder dollar", framgår det av analysen.

Pareto fortsätter:

"På bolagsnivå förväntar vi oss att kassaavkastningen, cash yield, kommer att hoppa upp till över 20 procent 2020 och därefter, jämfört med 7-8 procent 2017-2018 och andra jämförbara stora oljebolag som handlas kring 5-7 procent. Detta betydande lyft i cash yield från 2020 är ännu inte helt och hållet återspeglat i aktiekursen".

Graf återger Lundin-aktiens utveckling i år.

image

 

Källa: Infront.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?