1515

Parans vd spår stadigt ökande försäljningsvolymer under hösten

Teknikbolaget Parans Solar Lighting kommer under det kommande halvåret och in i 2018 fortsätta arbetet med att bygga förmåga och öka intensiteten i säljarbetet. Den bas som nu är på väg att etableras kommer ge resultat och stadigt ökande försäljningsvolymer förväntas under hösten. 

Det skriver vd Anders Koritz i ett aktieägarbrev.

Vidare uppger han att bolaget upplevde ett "fantastiskt intresse" vid de två mässor som under våren genomfördes i USA. Just nu pågår enligt Kortitz ett intensivt arbete med att öka produktionskapaciteten. Vidare har bolaget inlett samarbete med Business Sweden i Dubai för att få stöd i arbetet med att finna en stark partner i MENA-regionen.

"Vi tror att det finns förutsättningar att växa kraftigt och detta kräver starka partnerskap med större aktörer. Vår förmåga att identifiera och skapa dessa partnerskap är en nyckel till hur framgångsrika vi kommer bli de kommande åren. Vi har därför också inlett samarbete med strategiska rådgivare för att få stöd i detta", uppger han vidare.


Innehåll från InteaAnnons

Intea har hållbarhet på agendan

Linda Schuur, hållbarhetschef på Intea.
Linda Schuur, hållbarhetschef på Intea.

Intea Fastigheter AB (publ) investerar i och förvaltar fastigheter inom social infrastruktur, som sjukvård, universitet och rättsväsende. Genom sitt långa ägarperspektiv kan bolaget arbeta långsiktigt för att nå sina mål för minskade utsläpp, egenproducerad energi och lägre energiförbrukning samt lägga fokus på lokalt socialt engagemang.

Intea är en snabbfotad organisation med korta beslutsvägar mellan den lokala förvaltningen och den centrala administrationen. En av bolagets strategier är att arbeta decentraliserat och med lokala egna självständiga förvaltningsorganisationer. Det ger en nära och trygg relation till hyresgästerna vilket underlättar att genomföra investeringar för en hållbar fastighetsdrift. Den lokala personalen arbetar med konkreta sakfrågor som främjar Inteas mål för minskade utsläpp och energiförbrukning, lokal energiproduktion samt investeringar i hållbara lösningar inom allt från miljö, materialval, arkitektur, och teknik. Varje enskilt beslut ska bidra till ett av de långsiktiga målen om att minska bolagets klimatavtryck. Intea arbetar kontinuerligt med att effektivisera och minska bolagets energiförbrukning som står för en allt mindre del av fastighetens klimatavtryck medan byggnation står för en allt större andel - som Intea arbetar aktivt med för att minska. 

– Den största utmaningen är att bevara och underhålla befintliga byggnader samt att bygga och utveckla fastigheter med minimal användning av materiella resurser. Till exempel genom att maximera återanvändning av material, allt ifrån stommar till interiöra byggelement och möbler vid hyresgästanpassningar. Dessutom behöver vi våga satsa på pilotprojekt, implementera innovationer och ny teknik som både bidrar till ett mindre klimatavtryck och till en ökad effektivisering, vilket också leder till ett mer kostnadseffektivt resultat på lång sikt, säger Linda Schuur, ny hållbarhetschef på Intea.

Tydliga visioner och innovation är en grundläggande del av Inteas hållbarhetsarbete både vad gäller förvaltning av det befintliga fastighetsbeståndet, projektutveckling och nybyggnation.

Hållbarhet innefattar det mesta inom samhällsutveckling och som långsiktig aktör på fastighetsmarknaden står socialt engagemang högt på Inteas agenda. Bolaget sponsrar flera idrottsföreningar med fokus på mångfald och inkludering samt engagerar sig i lokala kulturinitiativ för att främja människans välmående. Till exempel bidrar och stöttar Intea lokala kulturförmågor genom bland annat Polstjärnepriset som lyfter unga talanger inom klassisk musik.

– Social hållbarhet är en komplicerad fråga som kräver både tålamod och långsiktighet då man talar om lika möjlighet och rätt till utbildning, jämlikhet samt bostad. Som bolag kan det vara svårt att göra något konkret, men vi tror på att göra skillnad genom att stötta organisationer som motiverar unga att både röra på sig och utmana sig själva musikaliskt, och som bidrar till både deras fysiska och inre välmående, säger Linda Schuur.

Om Intea

Intea äger 30 fastigheter om drygt 420 000 kvm runt om i Sverige (per 30 juni 2021). Med en majoritet av hyresgäster inom offentlig sektor har Intea ett fokus på fastigheter inom rättsväsende, högre utbildning och sjukvård. 

Läs mer på intea.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Intea och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?