Annons

Pandox något över förväntan

Hotellfastighetsbolaget Pandox driftnetto uppgick till 634 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2017. Väntat var 622 miljoner kronor, enligt SME Direkts konsensusprognos. 

Från fastighetsförvaltning var driftnettot 490 miljoner kronor, mot förväntningar om 482 miljoner kronor.

Kvartalets ebitda-resultat uppgick till 597 miljoner kronor, väntat 590 miljoner. Nettoresultatet uppgick till 1.183 miljoner, här låg konsensus på 673 miljoner kronor.

Utdelningen för 2017 föreslås bli 4:40 kronor per aktie, SME-snittförväntan var 4:70 kronor.

Hotellfastighetsbolaget Pandox ser förutsättningar för att öka cash earnings under 2018. Detta med stöd av gjorda förvärv och viss organisk tillväxt drivet av marknad samt lönsamma investeringar i befintlig portfölj.

Det skriver Anders Nissen i bokslutets vd-ord.

Före helåret 2017 var det så kallade cash earnings 1.660 miljoner kronor (1.289) samt 10:46 kronor per aktie (8:49).

Pandox har som mål att ha en utdelningsandel på 40-60 procent av cash earnings med en genomsnittlig utdelningsandel över tid på cirka 50 procent. För 2017 föreslås en utdelning om 4:40 kronor per aktie (4:10). Utdelningsförslaget motsvarar 44 procent av cash earnings (50).

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?