Hoppa till innehållet

Annons

Panasonic avslöjar nytt prototypbatteri – ska hjälpa Tesla sänka kostnader

Japanska teknikbolaget Panasonic har avslöjat ett nytt prototypbatteri som ska hjälpa partnern Tesla att sänka produktionskostnader, rapporterar Reuters. 

Foto:Tesla

Tesla har diversifierat sig när det gäller inköp av batterier och tagit in även sydkoreanska LG Energy Solution och kinesiska CATL, men Panasonic bedöms fortsätta utgöra en kritisk länk i försörjningskedjan menar nyhetsbyrån.

Det framgår inte när Panasonic ska börja med fullskalig produktion av det nya batteriet.

Bolaget nämner också att det inte finns några planer på att göra billigare LFP-batterier. Det kan innebära att Tesla blir beroende av kinesiska aktörer då Kina står för 95 procent av hela den marknaden. 

Innehåll från HP/POLYAnnons

Teknik och flexibilitet är avgörande för att locka och behålla talanger

För att fullt ut utnyttja hybridarbete som den affärsfördel det faktiskt är måste företagen vara flexibla och ge de anställda ökat inflytande samt verktygen de behöver. 

–Poly breddar och stärker HPs erbjudande med helt nya hybridupplevelser, säger Stefan Bergdahl, VD för HP i Norden.

Tre år efter att Covid-19-pandemin vände upp och ner på arbetslivet har en mix av distans- och kontorsarbete blivit det nya normala. Sedan dess har varje organisations utmaning varit att anpassa sig och implementera lösningar för hybridarbete som passar dem och deras vision, mål och kultur. 

Ingen har knäckt den exakta koden än 

– De flesta organisationer och företag är fortfarande i en test-fas och försöker identifiera det perfekta formatet. Det är inte helt lätt och många verksamheter använder tjänster och produkter som de tror ska fungera eftersom det gett positiv effekt för ett annat företag, säger Stefan Bergdahl. Men det är inte alls säkert att tjänster och produkter som passar perfekt för ett företag automatiskt passar lika bra för ett annat. 

”Ingen universell lösning” 

Vissa arbetsgivare, som HP, uppmuntrar sina anställda att arbeta från den plats som passar dem bäst. Andra kräver att medarbetarna finns på plats fysiskt under hela eller åtminstone delar av arbetsveckan.

– Vilka tjänster och produkter som behöver köpas in beror förstås på respektive verksamhet och vilka arbetsuppgifter de anställda har, konstaterar Stefan Bergdahl. 

Han fortsätter:

– Företagskulturen spelar en oerhört viktig roll i det hela: litar man på sina anställda? Måste de verkligen vara på kontoret bara för att chefen tycker sig ha bäst koll då? Är det, traditionellt sätt, ett väldigt socialt kontor med mängder av interaktioner mellan de anställda? Vissa företag har faktiskt sett produktiviteten sjunka i vissa team, så det finns ingen universell lösning för alla. Det måste skräddarsys efter varje verksamhet. 

Tekniken måste fungera 

I en nordisk undersökning genomförd av IDC svarade 43 procent av de som hybridarbetar att deras digitala verktyg utanför kontoret inte bidrog till liknande produktivitet som de på kontoret. Lika många tyckte att de digitala samarbetsverktygen inte fungerade tillfredsställande, vilket resulterade i att 38 procent uppgav att de aktivt sökte efter ett nytt jobb för att få en bättre arbetsupplevelse.

Liknande resultat har HP Sverige fått i en egen undersökning som de utfört tillsammans med SIFO: fyra av tio tillfrågade vill inte arbeta på en arbetsplats som inte erbjuder hybridkontor. För svenska medarbetare är numera en flexibel arbetsmiljö högsta prioritet, till och med viktigare än hög lön.

HP och Poly - för framtiden 

HPs Nordenchef menar att HPs förvärv av Poly, som genomfördes år 2022, öppnar för nya hybridupplevelser.

–Det är viktigt att tekniken stödjer de hybrida mötena. När några är på plats medan andra deltar på distans är det viktigt med perfekt bild och ljud för att alla ska känna sig inkluderade. Högupplöst kamera som följer talarens rörelser och brusfritt ljud är några grundläggande funktioner för att samtalet ska få liv. Polys produkter och tjänster för mötes- och konferenslösningar kompletterar HPs teknik och tillsammans skapar vi ett holistiskt erbjudande för perfekta hybridupplevelser från konferensrummet eller köket.

Flexibilitet en nyckel till framgång 

Samtidigt finns fortfarande fördelar med att mötas fysiskt, exempelvis vid utbildningsyften. Företagskulturen gynnas också av att medarbetarna då och då träffar varandra eftersom det är enklare för arbetsgivaren att få en överblick kring de anställdas välmående om de regelbundet kommer in på kontoret.

– Ledorden är att vara flexibel och ge de anställda ökat inflytande över sin vardag genom att ge dem de verktyg som behövs, sammanfattar Stefan Bergdahl. Det pågår just nu en enorm mängd forskning kring hybridarbete och det ska bli väldigt spännande att blicka tillbaka på 2020-talet och jämföra med nuet. 

Läs mer om HP och Poly här! 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP/POLY och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera