Annons

Paketleverantör stämmer EU på miljarder

Den amerikanska paketleverantören UPS stämmer EU:s konkurrensmyndighet på 2,15 miljarder dollar, motsvarande drygt 17 miljarder kronor, skriver The Wall Street Journal.

Stämningen kommer efter det att myndigheten tidigare stoppat paketleverantörens planer på att gå samman med det nederländska paketbolaget TNT Express, en sammanslagning värderad till 7 miljarder dollar.

EU-kommissionen blockerade formellt sammanslagningen i januari 2013 på grund av oro för snedvriden konkurrens. I fjol revs beslutet upp av en EU-domstol sedan det visat sig att myndighetens procedur kring blockerandet gått felaktigt till.

UPS söker nu kompensation eftersom beslutet från 2013 ska ha förhindrat bolagen från effektiviseringsvinster.

I dag ägs TNT Express av konkurrenten Fedex.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?