Annons

På tisdag tar solcellspengarna slut – stor risk du blir utan

Hälften av alla som söker stöd för att installera solceller på sina tak utesluts när bidraget nu tas bort för att ersättas med grönt skatteavdrag.

”Vi är bara i början av utvecklingen. Det är alldeles för tidigt att dra i handbromsen”, säger Johan Öhnell, ordförande i Solkompaniet. 

Johan Öhnell ser en stor risk i att många investeringar nu pausas eftersom det gröna skatteavdraget bara kommer att gynna villaägare. Bostadsrättsföreningar, skolor och lantbruksfastigheter står för knappt hälften av alla ansökningar. Efter den 7 juli står de helt utan stöd.
Johan Öhnell ser en stor risk i att många investeringar nu pausas eftersom det gröna skatteavdraget bara kommer att gynna villaägare. Bostadsrättsföreningar, skolor och lantbruksfastigheter står för knappt hälften av alla ansökningar. Efter den 7 juli står de helt utan stöd.Foto:Amanda Lindgren, Fredrik Sandberg/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera