Annons

Oxe Marines rapport i linje med preliminärt besked

Båtmotorföretaget Oxe Marines fullständiga delårsrapport på tisdagen visade siffror i linje de preliminära siffror som Oxe Marine lämnade i juli. 

Rörelseresultat för det andra kvartalet 2020 var -12,2 miljoner kronor (-19,4). Bruttoresultatet låg på 1,7 miljoner kronor (0,3) och bruttomarginalen var 8 procent (1). Nettomsättningen summerades till 21,8 miljoner kronor (24,2). 

Nettoresultatet landade på -14,3 miljoner kronor (-22,5).

Orderboken växte organiskt med 6 procent till 57 miljoner kronor. Ordervärdet tillsammans med årets försäljning hittills motsvarar 98 procent Oxe Marines omsättning för 2019.

”Efter rapporteringsperioden har vi sett ett växande intresse för vår produkt i de flesta regioner. Detta har gett oss förtroende och vi är nu engagerade i att uppfylla våra tillväxtplaner för andra halvåret 2020 och framåt”, skriver vd Myron Mahend i rapporten. 

Bruttomarginalen i kvartalet påverkades negativt av ett mindre bidrag från lägre eftermarknadsintäkter och engångskostnader för produktionsverksamheten. 

”Som tidigare kommunicerats förväntar vi oss en viss volatilitet i marginalutvecklingen på kort sikt, med en generell uppåtgående trend, framförallt från en gynnsam produktmix med den högre marginalen OXE300 har under det andra halvåret 2020”, skriver vd.

Bolaget har tidigare också meddelat att det kommer att flytta produktionen av OXE200-serien till USA.  Produktionsstart förväntas vara i januari 2021. 

”Företaget håller för närvarande på att strategiskt minska sina färdiga enheter av OXE200 och vi räknar nu med att det kommer att finnas en brist på OXE200 före årets slut. Trots detta arbetar vi för att bygga upp en orderbok innan produktionen av OXE200-serien i USA sätts igång. Som en följd av detta förväntas försäljningen i Q3 att minska”, uppger vd.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?