Överlag muntert på ledande Asienbörser

Det var överlag uppåt på Asiens ledande börser i fredagens handel.

Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde med en uppgång på 0,7 procent, medan det bredare Topix-index gick upp 0,5 procent.

Med fredagens uppgång har Tokyobörsen stigit nio handelsdagar i rad, den längsta ihållande uppgången sedan maj 2015. Draghjälp kommer från börslyft på Wall Street och en svagare yen.

För hela börsveckan har Tokyobörsen lyft med 2,1 procent, vilket innebär sjätte veckan i rad med positiv börsutveckling i Tokyo.

Seoulbörsens Kospi-index steg på fredagen med 0,3 procent, medan Taiwanbörsen gick mot strömmen och sjönk 0,4 procent.

På Shanghaibörsen ligger kompositindex inför den avslutande handeln på en uppgång på 0,1 procent, en återhämtning efter nedgången i torsdags efter det oväntat hökaktiga räntebeskedet från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed).

Hongkongbörsens Hang Seng-index är samtidigt oförändrat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?