1515
Annons

Över 900 döda hittade utanför Kiev

Över 900 döda kroppar uppges ha hittats utanför Ukrainas huvudstad Kiev. Enligt polisen tyder det mesta på att det är civila som blivit avrättade.

Ryssland uppger att man kommer trappa upp attackerna mot staden.

Foto:Rodrigo Abd

De döda har lämnats på gatorna i städer och orter utanför huvudstaden, uppger Kievs regionale polischef Andrij Nebytov. Majoriteten av dem tros ha blivit skjutna till döds.

”Under den ryska ockupationen har människor helt enkelt avrättats på gatorna”, säger han.

Enligt polischefen hittas fler kroppar för varje dag som går. Flest döda har hittills hittats i Butja där bilder på avlidna som kantade gatorna i staden nådde världen för några veckor sedan.

Ryska styrkor förbereder sig just nu för en ny offensiv i Ukrainas östra delar. Det ryska försvarsdepartementet har även sagt att attackerna mot Kiev kommer att trappas upp. Beskedet kopplas till att Ryssland hävdat att man utsatts för ett ”sabotage på ryskt territorium”.

Enligt det ryska departementet utfördes en attack i Kievs utkanter mot en ”militär” fabrik natten mot fredag. I fabriken tillverkas robotar som Ukraina uppger användes i attacken mot det ryska flaggskeppet Moskva som sjönk i Svarta havet häromdagen.

”De (Ryssland) vill att vi ska sota för att ha förstört Moskva”, säger Andreij Sizov som arbetar i närheten av fabriken, till AFP.

Ryssland har medgett att det brunnit ombord på fartyget och att det förliste i en storm när det bogserades mot en hamn, men inte att det attackerats.

Ukraina å sin sida har hävdat att man attackerade robotkryssaren i onsdags.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?