Annons

Över 40.000 nya coronafall i USA – Texas och Florida återinför flera restriktioner

USA:s ledande smittskyddsexpert, Anthony Fauci, varnar för att den smittspridning som tagit ny fart på flera platser i landet innebär ett ”allvarligt problem”.

Antalet nya fall har ökat snabbt de senaste dagarna och på fredagen sattes ett nytt mörkt dygnsrekord med över 40.000 nya positiva testresultat. 

Totalt har 125 000 människor dött i sviterna av covid-19 i landet.

Anthony Fauci.
Anthony Fauci.Foto:AP

”Vi står inför ett allvarligt problem i vissa områden”, säger Anthony Fauci vid en presskonferens på fredagen lokal tid.

”Det enda sättet vi kan stoppa detta på är genom att agera tillsammans.”

Spridningen ökar i 16 delstater, framför allt i södra och västra USA. Texas och Florida, två av de delstater som de senaste veckorna öppnat upp, återinförde under fredagen flera restriktioner.

”Det är tydligt att ökningen i antalet fall till stor del kan kopplas till särskilda verksamheter, tillexempel folksamlingar på barer”, säger Texas guvernör Greg Abbott.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?