Oväntat underskott i Kinas utrikeshandel

Kinas utrikeshandel genererade ett underskott på 60,4 miljarder yuan i februari, att jämföra med ett överskott på 354,5 miljarder yuan föregående månad, rapporterar Bloomberg News.

Enligt Bloomberg News prognosenkät väntade sig analytiker ett överskott på 172,5 miljarder yuan.

Exporten mätt i yuan steg med 4,2 procent jämfört med samma månad året före, väntat var +14,6 procent. Importen ökade 44,7 procent, väntat var +23,1 procent.

I dollarräkning steg importen 38,1 procent i februari (väntat +20,0) medan exporten sjönk 1,3 procent (väntat +14,0). Handelsnettot sjönk till ett underskott på 9,15 miljarder dollar i februari, från ett överskott på 51,34 miljarder dollar i januari. Analytiker hade väntat ett överskott på 27,0 miljarder dollar i februari.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?