ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ovädret sänker oljeproduktionen

Ovädret Barry ställer till med rejäl oreda för oljeproduktionen i Mexikanska golfen. Nära 70 procent av USA:s oljeproduktion har stoppats, skriver Reuters.

Stormen Barry nådde delstaten Louisiana på lördagen, vindkraften mättes till drygt 31 meter per sekund när ovädret nådde land. Men ovädret slår också hårt mot oljeproduktionen.

Enligt den amerikanska myndigheten Bureau of safety and environmental enforcement, BSEE, som ansvarar för olje- och gasborrning har nära 70 procent av den amerikanska produktionen kapats. Det motsvarar totalt 1,3 miljoner fat per dag.

Även produktionen av naturgas påverkas. 56 procent, motsvarande 1,5 miljarder kubikfot per dag, har stängts ned. Oljeproducenterna har totalt stängt 283 plattformar, motsvarande 42 procent, i de norra delarna av Mexikanska golfen, enligt BSSE.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer