1515

Outokumpu spår markant lägre ebita-resultat

Det finländska stålbolaget Outokumpu spår att det justerade ebitda-resultatet kommer att vara markant lägre under det tredje kvartalet 2017, jämfört med det andra kvartalet, då resultatet uppgick till 199 miljoner euro.

Det framgår av delårsrapporten.

Den säsongsmässigt svagare marknaden, lägre priser och volymer av ferrokrom samt förluster från råmaterialrelaterade lager och metallderivat väntas bidra till resultatminskningen tredje kvartalet, uppger bolaget.

Outokumpu räknar vidare med att den underliggande efterfrågan på rostfritt stål kommer att vara hälsosam i det tredje kvartalet i både Europa och USA. Bolaget påpekar emellertid att det säsongsmässigt svagare tredje kvartalet väntas ha en negativ effekt på stålkonsumtionen.

Det råder en marknadsmässig press mot sjunkande stålpriser i både Europa och USA, konstaterar bolaget.

Leveranserna av stålprodukter i Europa och långa produkter bedöms bli lägre tredje kvartalet, jämfört med det andra kvartalet. I Amerika väntas däremot leveranserna vara på en i stort sett oförändrad nivå.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?