1515

Österrikes 100-åriga statsobligationer skapar intresse

Österrike står i fas att bli första euroland som emitterar en syndikerad 100-årig statsobligation med benchmarkstatus.

Det rapporterar flera internationella medier, däribland Financial Times och Bloomberg News. Räntan ser ut att hamna på cirka 2,10 procent, eller runt 50 till 55 punkter över räntenivån på landets 30-åriga statsobligation, mot ett initialt mål om 60 punkter.

Österrike planerar att emittera 100-åringar till ett värde om 1 miljard euro och bud om över 11 miljarder euro ska ha inkommit, enligt landets finansdepartement.

"Från utfärdarens perspektiv är det fantastiskt då de kan låsa in ultra-låga räntor under väldigt lång tid", säger Uwe Maderer, portföljförvaltare på Deka Investment, till Financial Times med tillägg att han skulle ha kunnat lägga ett bud vid en spread på mer än 57 punkter mot 30-åringen.

Tidigare krislandet Irland, liksom Belgien, emitterade under 2016 mindre volymer av 100-åriga obligationer, vilka inte nådde upp till "benchmark"-storlek. Räntan för Irland hamnade på 2,35 procent och i Belgien en aning lägre ränta än så.

Financial Times påpekade i samband med de emissionerna att en investering med så lång löptid å ena sidan innebär en risk för hur ekonomin ser ut åtskilliga decennier i framtiden. Samtidigt finns det investerare med särskilda betalningsåtaganden som kan använda längre löptider för att bättre matcha sina skuldsidor.

Pensionsfonder och försäkringsbolag behöver finna tillgångar med positiv avkastning i rådande lågränteläge och då finns det två alternativ;

"Ökad risk genom skuldpapper med längre löptider eller att investera i sämre krediter. Vissa investerare straffas av reglerare genom att köpa sämre räntepapper varpå de går på obligationer med längre löptider", sade Fraser Lundie, kreditchef på Hermes Asset Management, till Financial Times.


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?