Annons

Österrike stämmer Airbus för bedrägeri

Österrikes försvarsdepartement ska stämma flygjätten Airbus på grund av ett påstått bedrägeri kopplat till inköpet av stridsflygplanet Eurofighter år 2003. Det rapporterar Reuters med hänvisning till nyhetsbyrån APA.

Bild:TT

En nyligen slutförd utredning, som enligt nyhetsbyrån ska släppas under torsdagen, har funnit att Airbus och Eurofighter vilselett Österrike rörande inköpspriset.

Österrike beställde till en början 18 flygplan men minskade år 2007 ordern till 15 stycken. För fyra år sedan inleddes en granskning av inköpet efter mutanklagelser.

Eurofighter är ett europeiskt samarbete mellan BAE Systems, Alenia Aermacchi och Airbus Group där de primära användarna är flygvapnen i Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?