ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Östermalm dyrast även i andra hand

  • Flygbild över Östermalm i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT

Att det kostar att bo i Stockholm är knappast någon hemlighet. Medianhyran på en andrahandsetta låg i december på 11.000 kronor. Det visar statistik från hyressajten Qasa.

Det är inte bara bostadsrätter som kostar i centrala Stockholm. Snitthyran på andrahandsmarknaden låg i december på 293 kronor per kvadratmeter i Stockholms stad. Dyrast var det på Östermalm där man får vara beredd att betala i snitt 354 kronor per kvadrat.

”Samtidigt som kvadratmeterpriserna för att köpa en bostad i Stockholms innerstad är betydligt högre än snittet, avviker hyrorna i samma område inte lika starkt från stadens genomsnittliga nivå. Tydligast är Södermalm. Här värderas en bostadsrätt 24 procent högre än snittet i Stockholm, samtidigt som hyrorna är knappt 4 procent högre än snittet”, säger Mattia Tosti, marknadschef på Qasa.

Överlag avviker hyran på andrahandsmarknaden i olika stadsdelar mindre från snittet än vad kvadratmeterpriset gör. Undantaget är Enskede och Skarpnäck samt Hägersten och Liljeholmen där andrahandshyran ligger 18 procent under snittet medan kvadratmeterpriset är 15 respektive 4 procent lägre.

”Prisnivåerna i Söderort ser relativt lika ut på andrahandsmarknaden och köpmarknaden. Liljeholmen sticker dock ut. Här köps en bostad för 4 procent under Stockholms snitt, samtidigt som den hyrs ut för 18 procent under snittet. Skillnaden är tydligast för ettor”, säger Mattia Tosti.

Medianhyran för en andrahandsetta låg på 11.000 kronor i Stockholm i december vilket kan jämföras med 6.475 kronor i Göteborg och 6.250 kronor i Malmö.

https://infogr.am/cc13bd47-ae53-49bd-871c-db4f5dad9ce5

https://infogr.am/6c47f469-f238-4968-9aa8-f6b58de9ea56

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer