Annons

Ossdsign ökar omsättningen

First North-listade medicinteknikbolaget Ossdsigns nettoomsättning i det tredje kvartalet uppgick till 6,5 miljoner kronor (4,8). Resultat efter skatt blev -18,7 miljoner kronor (-19,7).

Såväl omsättning som resultat var helt i linje med de preliminära siffror som bolaget släppte i förra veckan.

Enligt bolaget signalerar den ökade omsättningen i kvartalet ”tydligt” att återhämtning efter Covid-19 pågår.

”Både Tyskland och Frankrike levererade stark försäljning samtidigt som den viktiga USA-marknaden dubblerade försäljningen jämfört med föregående period. Med det sagt återstår osäkerhet kring den senaste tidens ökade spridning av Covid-19, men vi är samtidigt förhoppningsfulla att erfarenheter och lärdomar från tidigare i år kommer att mildra eventuella negativa effekter av återinförda restriktioner och lockdowns”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Försäljningen i USA under kvartalet ökade med över 100 procent till 2,4 miljoner kronor.

”Detta indikerar en stark underliggande efterfrågan trots pågående restriktioner kopplade till pandemin som bromsar försäljningen i en del viktiga regioner i USA”.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?